Thursday, 2 July 2015

Lelaki ubah wajah jadi Superman


MANILA - FILIPINA. Ramai orang mengimpikan untuk menjadi seperti watak adiwira terkenal seperti Superman, Spiderman, Batman dan banyak lagi dan seorang lelaki di Filipina merealisasikan impiannya itu dengan 'mengubah' rupa parasnya menjadi Superman.

Herbert Chavez, 37, telah menjalankan 23 pembedahan plastik dengan kos lebih £4,400 (RM 16, 459) untuk memastikan wajahnya seperti watak adiwira kesayangannya, Superman.

Herbert melakukan pembedahan mengubah hidung, memutihkan kulitnya, rahangnya sejak berumur 18 tahun.

"Saya tidak pernah menyesal dengan apa yang dilakukan dan semua yang telah berlaku dalam hidup saya ini adalah positif dan kerana Superman.," kata Herbert bila ditanya mengenai transfomasi yang dilakukannya itu.

Herbert berkata, apa yang dilakukan adalah untuk memberitahu kepada masyarakat terutamanya kepada kanak-kanak di Filipina bahawa Superman wujud dan ingin memberi inspirasi dan harapan kepada mereka.

Walaupun, wajahnya sudah persis watak hero Superman, Clark Kent , Herbert masih belum berpuas hati dengan hasil yang diperolehnya, malah ingin melakukan pembedahan lagi untuk membentuk otot badannya.

"Saya hanya akan berhenti untuk melakukan pembedahan apabila badan saya tidak lagi mampu bertahan kerana faktor usia," katanya dipetik Mirror.uk

Sementara itu, menurut doktor yang merawatnya, lelaki itu tidak boleh melakukan pembedahan kerana badanya telah disuntik suntikan berbahaya yang boleh membahayakan nyawanya.

Herbert pernah tersenarai dalam Guinness Book of Records selama tiga tahun kerana memiliki koleksi memorabilia Superman terbesar di dunia yang merangkumi anak patung, poster dan barang kemas.

- Sumber: mirror.uk

No comments:

Post a comment