Monday, 21 October 2013

GarageBand could go free on iOS 7

GarageBand could go free on iOS7

GarageBand could be the next built-in app to go free on new iOS devices. Apple recently updated the icons for its iLife and iWork apps, and according to MacRumors the update page also notes that Apple's music making suite will become a complimentary download.

However, to flesh out the application you'll have to pony up for individual instruments and sounds via in-app purchases.

This possible price change should let almost anyone live out their music-production dreams, but we hope it doesn't cost more than the app's current $5 price to get the full experience.

If Tim Cook and friends follow tradition, we should know more later this week.


Source: Engadget 

Bajet 2014: Najib jamin kebanyakan permintaan Sabah akan ditunaikan

Bajet 2014: Najib jamin kebanyakan permintaan Sabah akan ditunaikan

KOTA KINABALU:  Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak memberi jaminan bahawa kebanyakan permintaan Sabah akan ditunaikan dalam pembentangan Bajet 2014 Jumaat ini.

Beliau berkata kerajaan pusat akan terus memberi pertimbangan dalam menambah peruntukan yang diperlukan oleh Sabah, khususnya dalam pembangunan kemudahan dan infrastruktur.

"Semuanya ada dalam Bajet yang saya akan bentangkan Jumaat ini. Jadi saya tak umumkan apa-apa dahulu," katanya secara berseloroh ketika merasmikan Perhimpunan Agung Tahunan Parti Bersatu Sabah (PBS) Ke-28, di sini hari ini.

Najib berkata kerajaan juga sentiasa memberi perhatian kepada pemerkasaan ekonomi Bumiputera, termasuk golongan minoriti Bumiputera di Sabah dan Sarawak.

Katanya kerajaan juga melihat kepada pembangunan inklusif melibatkan semua masyarakat, termasuk kaum bukan Bumiputera, ke arah perkongsian harta secara adil dan saksama.

"Pembangunan inklusif akan menjamin kestabilan negara dalam jangka masa panjang.

"Sabah juga tidak perlu khuatir kerana kerajaan akan pastikan tidak ada pihak di negara ini yang akan ketinggalan atau terasa diri mereka ketinggalan dalam pembangunan," katanya.

Najib juga meminta penduduk di Sabah supaya terus mengukuhkan perpaduan bagi membolehkan pembangunan dilaksanakan dengan sempurna.

Menurutnya Sabah sering menjadi contoh negeri terbaik dalam mengamalkan perpaduan dalam kalangan masyarakat pelbagai kaum dan agama.

"Ini (perpaduan) adalah aset. Kita boleh jadikannya sebagai model kejayaan negara, kejayaan kerajaan Barisan Nasional memimpin negara yang boleh menjana kekayaan negara kita," katanya.

Beliau juga meminta rakyat tidak terpengaruh dengan janji palsu pembangkang yang menjanjikan pelbagai kemudahan secara percuma, termasuk pelepasan pembayaran hutang seperti pinjaman pendidikan.

"Kalau kita tak bayar hutang, jadi siapalah nak bayar? Nanti generasi masa depan pula kena bayar.
"Jangan bebankan anak cucu kita. Menyusahkan. BN tak bebankan rakyat," katanya.

Najib berkata kerajaan akan terus mencari sumber pendapatan tambahan negara dalam menceburi bidang-bidang baharu seperti industri berasaskan pengetahuan dan mencari inovasi baharu.


Sumber: BERNAMA 

Kenapa kita perlu GST

Kenapa kita perlu GST

Nampaknya sudah tersebar luas cerita kurang tepat tentang cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang akan diperkenalkan kerajaan tak lama lagi, walhal fakta sebenar tidak dihebahkan.


Di sini, saya ingin bidas beberapa gambaran palsu tentang cukai itu dan memberikan pembaca perspektif tepat mengenainya.

Perkara pertama perlu diingat ialah GST hanyalah antara tindakan yang dilaksanakan kerajaan bagi menyusun semula sistem kewangan negara untuk mencari sumber hasil baru dan memperkemas kaedah kutipan cukai.

Selain itu, langkah lain juga sedang diambil termasuklah membanteras rasuah, membasmi pembaziran serta mewujudkan proses pemerolehan yang telus.

GST adalah sebahagian program peningkatan secara menyeluruh dengan penggabungan tindakan lain oleh kerajaan, bertujuan mencapai matlamat sebagai negara maju dan berpendapatan tinggi secara mapan serta menyeluruh menjelang 2020.

Buat masa ini, asas rangkuman cukai kita terbatas iaitu terlalu bergantung kepada cukai pendapatan, baik cukai korporat mahupun cukai individu.

Jumlah penduduk Malaysia mencecah 29 juta tetapi bilangan yang membayar cukai pendapatan kurang daripada dua juta orang.
Takkan individu dan badan korporat yang sama diminta membayar cukai berkali-kali, malah didesak lagi membayar cukai lebih?

Kita cuma boleh berharap mereka dapat menjelaskan lebih cukai bila pendapatan mereka bertambah.
Sudah tentu jika kita tidak memperluas asas cukai, tidak mungkin sebarang potongan terhadap cukai pendapatan dan korporat dapat dipertimbangkan.

Pelbagai sebab yang mendorong kita memperbesar asas cukai, antara lain adalah hasil pendapatan yang tidak dilaporkan.

Sistem cukai nilai tambah seperti GST adalah cukai penggunaan yang mana bayaran cukai akan dikenakan pada setiap tahap berlakunya penambahan nilai dalam proses itu. Ini bermaksud GST hanya akan dibayar oleh golongan yang mampu berbelanja.

Jika anda mempunyai pendapatan tetapi tidak membayar cukai atas sebab tertentu, anda masih mahu membeli dan menggunakan barangan. Bila anda berbelanja, cukai yang dibayar sebagai GST dapat disalurkan kepada kerajaan sebagai sumber pendapatan.

Jika anda bimbang GST akan menyukarkan hidup anda, perlu diingat apabila GST dilaksanakan, kadar cukai sifar boleh dikenakan atas barang keperluan asas sebanyak mana yang mungkin.

Matlamat ini yang sedang diusahakan kerajaan bagi memastikan rakyat tidak terbeban akibat cukai ke atas barang keperluan asas.

Apabila GST dilaksanakan nanti, cukai jualan serta perkhidmatan yang kini pada kadar 6.0 hingga 10 peratus akan dihapuskan.

Pada tahun awal pelaksanaan GST, pendapatan kerajaan belum boleh memperlihatkan keuntungan kerana hasil yang diperoleh akan mengimbangi kehilangan akibat penghapusan cukai jualan dan perkhidmatan.

Akan tetapi, sesudah beberapa lama, GST akan menyumbang kepada sumber pendapatan kerajaan.
Langkah yang dilaksanakan bagi mempertingkatkan hasil pencarian rakyat akan menjadikan rakyat semakin mewah. Apabila pendapatan rakyat semakin meningkat dan jumlah penggunaan juga meningkat, punca pendapatan daripada GST juga akan bertambah untuk kerajaan.

Apa pula manfaat GST untuk rakyat? Pertama, pengguna tidak akan membayar cukai lebih di atas pembekalan barangan dan perkhidmatan asas seperti makanan, pengangkutan awam dan pendidikan kerana cukai akan ditetapkan berkadar sifar untuk barangan dan perkhidmatan tersebut.

Kedua, penambahan hasil bagi kerajaan membolehkan program kebajikan masyarakat seperti BR1M, iaitu program pemberian tunai untuk golongan rakyat berpendapatan rendah diteruskan.

Besar kemungkinan pelaksanaan GST hanya akan dimulakan pada pertengahan 2015 dan itu pun jika GST diumumkan pada bajet akan datang. Hal ini kerana jangka masa antara 12 hingga 18 bulan diperlukan untuk memperkemas pelaksanaan cukai nilai tambah ini.

Bayangkan sejenak jika anda seorang pengilang barangan pengguna, contohnya minuman dalam botol.
Anda perlu membeli barangan mentah seperti gula, perisa minuman, botol dan lain-lain daripada pembekal. Pembekal ini akan memasukkan cukai GST dalam harga jualan mereka kepada anda.

Bila anda menjual minuman anda pula, anda juga harus meletakkan harga minuman yang ditambah dengan cukai GST. Namun, anda berhak membuat tuntutan rebet daripada nilai harga yang tidak anda masukkan, yakni cukai yang dikenakan oleh pembekal ke atas anda. Untuk itu, anda perlu menyimpan semua rekod anda dengan betul dan kemas.

Kerajaan akan membantu peniaga, khususnya peniaga kecil untuk membuat sistem penyimpanan rekod agar mudah peniaga melaksanakan sistem cukai nilai tambah ini tanpa masalah.

Banyak manfaat lain diperoleh daripada sistem penyimpanan rekod ini. Sebagai contoh, kajian menunjukkan bahawa nilai modal yang begitu tinggi mengalir keluar dari Malaysia tetapi nilai itu tidak sama dengan nilai yang tercatat dalam akaun negara.

Kira-kira 80 peratus daripada nilai itu adalah harga pindah, iaitu syarikat terbabit memindahkan kos mereka ke serata dunia hanya semata-mata untuk mengurangkan bayaran cukai.

Sesudah pelaksanaan GST, perbuatan seperti ini lebih sukar dilakukan kerana semua rekod akan disimpan pada setiap peringkat dalam proses penambahan nilai.

Rekod dalam rantai perniagaan akan mencatatkan nama pembekal dan harga bekalan, sama juga bagi anda yang menjual, semuanya akan disimpan. Rekod seperti ini akan menunjukkan dengan mudah sebarang pemesongan yang berlaku.

Bukan setakat pemesongan nilai modal, malah perbuatan lain juga boleh dikesan menerusi rekod ini. Hal ini memudahkan kastam mengesan mereka yang mengelak duti dan membolehkan Jabatan Hasil Dalam Negeri menyiasat pihak yang melarikan diri daripada membayar cukai.

Pelaksanaan GST akan memastikan pengemaskinian rekod yang lebih sempurna dan memungkinkan kutipan cukai dan duti yang lebih berkesan pada masa akan datang.

Cukai bernilai tambah ini sudah pun dilaksanakan di kebanyakan negara dunia serta ASEAN. Malah, negara pengeluar minyak juga sudah melakukannya.

Perkara yang ingin ditekankan di sini adalah cukai GST ini luas asasnya dan dikenakan berdasarkan jumlah penggunaan.

Golongan kaya selalunya berbelanja lebih, jadi mereka yang mesti membayar GST, bukannya golongan berpendapatan rendah.

Bila dilihat daripada aspek mana pun, GST sememangnya langkah progresif bertujuan untuk menyusun semula sistem cukai negara kita. GST adalah suatu langkah imperatif, kemestian memang bukan satu-satunya sebagai sumber hasil yang mapan bagi sebuah kerajaan ekonomi yang maju dan membangun untuk melabur balik kepada sektor yang memerlukan.

_________________

* Penulis ialah Ketua Eksekutif di Unit Pengurusan Prestasi dan Pelaksanaan (PEMANDU) dan juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri.
* Artikel ini pertama kali disiarkan di Berita Harian.


Oleh: Idris Jala

Isuzu D-Max Single Cab – 4X2 and 4X4, from RM60k

dmax-single-cab-01

The second-gen Isuzu D-Max was finally launched in Malaysia back in May this year in double cab form. Now, the Isuzu D-Max Single Cab joins the range to provide business users another pick-up truck option.

The D-Max Single Cab starts with a 4×2 version, which offers the flexibility to customise the long bed according to user requirements. Choose from options such as luton, box or flat cargo beds using either wooden or steel constructions. Further options are available and can be adapted through counsel with Isuzu sales consultants. It is powered by the 4JA1-L turbocharged 2.5 litre engine with 79 PS and 176 Nm.

Above it sits the 4×4 version with a load bed that is the largest in class (2,305 mm long, 1,570 mm wide, capable of carrying six upright oil drums). It offers much more power than the 4×2, with a 136 PS/320 Nm Variable Geometry Turbo System (VGS) 4JK1-TCX 2.5 litre engine shared with the Double Cab. Both come with a five-speed manual gearbox.
The new D-Max Single Cab is priced from RM 60,411 OTR without insurance for the 4×2 variant, and RM 72,331 for the 4×4. Click here for info and pics of the D-Max Double Cab.

Jean-Claude Juncker - Europe's longest serving leader


Luxembourg Prime Minister Jean-Claude Juncker, Europe's longest-serving leader, looks set to extend his 18 years running the EU's wealthiest nation, though his popularity is sliding, according to estimates from elections Sunday.
A staunch defender of the euro and the European dream, Juncker faced a snap election after being accused by parliamentarians in July of putting the single currency ahead of the small nation's domestic problems.
A parliamentary inquiry into the country's intelligence service -- the SREL -- found Juncker had been too busy steering the euro through crisis to oversee the shady doings of his agents.
In January he ended eight tumultuous years at the head of the Eurogroup, which oversees the currency shared by 17 European Union nations.
But voters appeared to scold Juncker for having taken his eye off domestic issues.
His conservative Christian Social People's Party party won 33.4 percent of the vote and 23 seats in the 60-seat parliament, according to estimates by RTL television. That was down from 38 percent and 26 seats in 2009.
Juncker, aged almost 59, is known for his dry sense of humour, commitment to the European cause and ability to reconcile the often sharply differing views of France and Germany, the bloc's top two economies and his country's neighbours.
"When I want to speak in French, I think in German; when I want to speak in German, I think in French, with the result that I am totally incomprehensible," he once joked.
Juncker first joined the Luxembourg government in 1982, when only 28, and has sat at the top table ever since, serving as finance minister, then as premier from 1995, becoming a fixture on the 28-nation European Union scene.
He has "two fatal flaws -- he has an opinion and he is not afraid to share it", said one European official.
In a farewell address to the European Parliament as Eurogroup chief this year, Juncker typically did not mince his words, railing against unnamed, rich northern states that he said had become arrogant, laying down the law to their weaker southern EU partners.
None of the strains of the euro crisis dampened his faith in a federal European state that could be home to all its peoples and traditions after centuries of conflict and bloodshed.
Juncker was born December 9, 1954, in a Europe still struggling to rise from the wreckage of World War II, when his father was press-ganged into the German army.
His father was a strong influence, not least for his experiences as a metal worker and union member.
A smoker, Juncker appreciates the finer things in life -- good cognac, certainly -- and holds firmly to the political right but is suspicious of the simple idea that free market economics can solve all problems.
"Juncker, he is the most socialist Christian Democrat there is," said MEP Daniel Cohn-Bendit, leader of the Greens in the European Parliament.
COLLAPSE


Tragedi kebakaran di Australia

PM Australia dukacita dengan tragedi kebakaran


NEW SOUTH WALES:  Jurucakap pihak bomba melaporkan jumlah kebakaran di New South Wales telah menurun daripada lebih 100 kepada 94 dengan keluasan kebakaran mencecah 97 ribu hektar.

Bagaimanapun jumlah kemusnahan termasuk rumah dan harta benda dijangka meningkat.

Setakat ini 81 buah rumah musnah dan 37 lagi rosak teruk. Manakala seorang disahkan terkorban.

Jalan-jalan utama dan sekolah di kawasan terjejas teruk diarah tutup sementara pihak penyelamat menggiatkan usaha mencari dan menyelamat mangsa yang masih hidup.

Sementara itu Perdana Menteri Tony Abbot yang melawat kawasan kejadian di barat Sydney melahirkan rasa dukacitanya dengan kejadian yang berlaku itu.

Angin kuat dan cuaca panas dijangka berlaku hujung minggu ini, yang bakal menyukarkan kerja-kerja mengawal dan memadam kebakaran.

Pihak berkuasa juga masih tidak dapat menganggarkan jumlah sebenar kediaman yang musnah.

Kebakaran belukar adalah sesuatu yang lazim di Australia ketika musim panas.

Pada 2009, kebakaran yang sama turut menyebabkan 173 nyawa terkorban sehingga 2,000 rumah terbakar di Bandar Victoria.

Sumber: ASTRO Awani

Adakah ini Frankenstein moden?

FrankensteinWajah Frank yang menyerupai Meyer turut dihasilkan daripada silikon.


ROBOT bionik setinggi dua meter ini diilhamkan dari novel Mary Shelley berjudul Frankenstein yang diterbitkan pada 1818.

Ini kerana, ciptaan digelar Frank iaitu singkatan daripada Frankenstein yang direka oleh Dr Bertolt Meyer bersama sekumpulan saintis dari Universiti Zurich itu turut dilengkapi sistem peredaran darah, anggota tubuh dan jantung seperti dipaparkan dalam novel tersebut.

Menurut Meyer, penghasilan Frank tidak bertujuan 'menggantikan' manusia tetapi matlamat sebenarnya adalah untuk menyediakan teknologi bagi membantu mana-mana individu yang mengalami kecederaan patah tulang atau sebagainya.

"Frank dilengkapi 200 pemproses, 70 papan litar dan 26 motor. Kulit robot ini turut mempunyai lebih sejuta sensor yang boleh mengesan sentuhan dan perubahan suhu," jelasnya yang dipetik DailyMail 

Difahamkan, sebanyak 28 anggota tiruan dan implan organ sintetik yang diperoleh dari makmal serta pusat penyelidikan di seluruh dunia telah digunakan untuk melengkapkan ciptaan tersebut.

Frank adalah salah sebuah robot yang ditunjukkan kepada umum di pameran The Incredible Bionic Man di Muzium Smithasonian di Washington.

Filipina akan terus kaji kedudukan tuntutan Sabah - Istana Malacanang

Filipina akan terus kaji kedudukan tuntutan Sabah - Istana Malacanang

Filipina tidak akan menghentikan semua usaha mengkaji kedudukan tuntutan republik itu ke atas Sabah hanya semata-mata kerana waris Kesultanan Sulu, Jamalul Kiram III sudah meninggal dunia.

Timbalan jurucakap Istana Malacanang, Abigail Valte berkata, kajian itu masih berjalan dan tuntutan Filipina ke atas Sabah tidak bergantung hanya pada satu orang.

"Soalan itu beranggapan tuntutan tersebut bergantung pada satu orang, tidak," katanya ketika ditanya oleh sebuah stesen radio di Manila tentang apakah langkah kerajaan Filipina semalam Kiram meninggal dunia.

Jamalul, 75 tahun, meninggal awal pagi Ahad selepas kegagalan fungsi beberapa organ dan dijangka akan dikebumikan dalam masa 24 jam di Jolo, Sulu.

Dalam pada itu, balu Allahyarham, Fatima Kiram menyifatkan suaminya tidak mengalah biarpun sampai ke nafas yang terakhir.

"Dia meninggal dunia miskin tetapi dia orang terhormat," katanya seperti dipetik oleh AFP.

Sebelum meninggal dunia, Jamalul meninggalkan wasiat kepada ahli keluarga dan pengikutnya supaya meneruskan usaha mendapatkan semula wilayah Borneo Utara yang hari ini merupakan sebahagian daripada Sabah.

"(Katanya) Kita sudah memulakannya. Mari kita teruskan demi kesejahteraan rakyat. Jangan abaikan mereka," kata Fatima memetik semula wasiat suaminya.

Dia bagaimana menambah itu tidak bermakna pihaknya akan melancarkan serangan baru ke atas Sabah sebaliknya bersedia untuk berunding dengan Malaysia.

Pada akhir Mac lepas, Jabatan Keadilan Filipina dilaporkan sudah menyiapkan satu kertas kajian mengenai tuntutan negara itu ke atas Sabah dan telah menyerahkannya kepada Presiden Benigno Aquino III.

Setiausaha Keadilannya, Leila de Lima bagaimanapun enggan mendedahkan sebarang butiran lanjut mengenai kajian itu yang dibuat atas arahan Aquino.

“Ia satu kajian sulit dan saya perlu dapatkan kebenaran daripada Presiden apakah ia boleh didedahkan kepada umum," kata de Lima seperti dipetik oleh laman web akhbar Philippine Daily Inquirer.

Kertas kajian itu kemudian diserahkan kepada Istana Presiden.

Pada Februari lalu, Kiram dilaporkan telah menghantar sekumpulan pengikutnya ke Kampung Tanduo di Lahad Datu, Sabah bagi merampas Sabah yang diakui miliknya sebagai Sultan Sulu.

Berikutan peristiwa itu, pertempuran berlaku di antara pasukan keselamatan negara dan pasukan pengganas Sulu.

Pertempuran yang berlangsung berbulan-bulan lamanya menyaksikan ramai di antara perwira negara mati ditembak oleh kumpulan pengganas tersebut.

Ramai diantara kumpulan pengganas itu turut terbunuh dalam pertempuran berdarah itu.

Berikutan insiden ini, lapan warga Filipina didakwa di Mahkamah Tinggi Tawau pada 21 Mac 2013.

Terdahulu, adik kepada Jamalul Kiram yang mendakwa dirinya Sultan Sulu, Datu Amirbahar Hushin Kiram  didakwa di Mahkamah Majistret pada 19 April 2013 atas pertuduhan melancarkan perang terhadap Yang di-Pertuan Agong dan menjadi ahli kumpulan pengganas.

Selain itu, seorang koperal polis warga tempatan turut didakwa di Mahkamah Majistret berhubung insiden pencerobohan tersebut.

Sumber: ASTRO Awani

Sekurang-kurangnya 10 mati dalam nahas udara di Belgium

Sekurang-kurangnya 10 mati dalam nahas udara di Belgium

BRUSSELS:  Sebuah pesawat di selatan Belgium yang membawa 10 penerjun udara terhempas tidak lama selepas memulakan penerbangan dan menyebabkan semua penumpang terbunuh pada Sabtu.

"Pesawat itu berlepas dari lapangan terbang Temploux dengan muatan 10 penerjun dan mungkin seorang juruterbang, telah terhempas kira-kira 10 minit kemudian di sebuah padang. Kesemua mereka mati di tempat kejadian. Jumlah mangsa mungkin dalam 10 atau 11 orang" kata Datuk Bandar Fernelmont, Jean -Claude Nihoul.

Menurut beliau lagi, adalah amat sukar untuk memberi laporan yang tepat memandangkan keadaan pesawat yang musnah akibat terbakar.

Tambah beliau lagi, pesawat ringan itu telah jatuh di ketinggian 250 meter dari kawasan perumahan di pekan Marchovelette iaitu enam batu dari selatan bandar Namur.

-AFP 

Biola Titanic dilelong dengan harga hampir lima juta

Biola Titanic dilelong dengan harga hampir lima juta

LONDON:  Sebuah biola yang pernah digunakan untuk menenangkan penumpang dalam kejadian tragis kapal tenggelam Titanic, dilelong dengan harga hampir RM 5 juta (£ 900,000).

Harga tersebut merupakan satu rekod dunia untuk barangan bersejarah dari kapal yang kononnya tidak mungkin tenggelam itu.

Instrumen milik Wallace Hartley ditemui terikat ke mayatnya selepas dia lemas dengan tujuh lagi ahli kumpulan muzik tersebut dan 1,500 yang lain pada tahun 1912.

Ia dijual kepada pengumpul barangan antik British dalam bidaan selama 10 minit oleh pakar barangan Titanic, Henry Aldridge dan Sonin Devizes

Biola tersebut mempunyai tulisan nama tunang Wallace, Maria Robinson sebagai kenangan pertunangan mereka dan juga sebuah beg kulit yang mempunyai tanda nama Wallace,  WHH.

Selama beberapa dekad biola itu dipercayai hilang tetapi ia telah ditemui di loteng sebuah rumah di barat laut England pada tahun 2006 yang menyebabkan perdebatan mengenai kesahihannya berlaku.

Hanya baru-baru ini perdebatan di antara pakar-pakar mengenainya diselesaikan.

"Kami benar-benar gembira," kata Christine Aldridge kepada AFP, jurucakap rumah lelongan.

"Ia telah dijual kepada pengumpul British yang membida melalui telefon. Penjualan keseluruhan hanya mengambil masa kira-kira 10 minit."

Beliau berkata, harga akhir termasuk premium yang dibayar kepada rumah lelong itu adalah £1,050,030.

Kumpulan muzik Wallace dikatakan telah memainkan lagu ketuhanan ketika cuba untuk menenangkan anak kapal yang cemas semasa dipindahkan ke perahu penyelamat kerana kapal tersebut bakal tenggelam disebabkan berlanggar dengan bongkahan ais di Utara Atlantik pada 15 April 1912.

Kemudian Wallace telah ditemui selepas 10 hari kejadian kapal itu tenggelam bersama biola tersebut yang diikat dibadannya.

Biola tersebut bagaimanapun telah diserahkan kepada tunangnya, Maria.

Semenjak itu Maria tidak pernah berkahwin sehinggalah biola berkenaan diserahkan oleh kakaknya kepada guru muzik dari kumpulan muzik tentera tempatan di Lancashire, barat laut England.


Astro Awani