Tuesday, 24 November 2015

Doktor terkejut jumpa gulungan duit dalam perut

Gulungan wang yang ditemui di dalam perut seorang pesakit.

KAHERAH - MESIR. Sekumpulan doktor terkejut selepas menjumpai gulungan wang kertas yang dibalut dengan plastik di dalam perut seorang pesakit.

Sebelum itu, doktor membuat imbasan di perut seorang pesakit yang mengadu mengalami sakit perut dipercayai disebabkan penyakit apendiks di sebuah hospital di Kaherah Mesir.

Hasil imbasan, doktor mendapati terdapat gulungan di dalam perut yang menyebabkan pesakit sering mengadu sakit dan muntah.

"Kami membuat pembedahan untuk membuang gulungan tersebut dan didapati terdapat gulungan wang kertas bernilai EGP 1,000 (RM543) di dalam perut pesakit yang dibalut dengan plastik berwarna putih.

"Kami hanya pernah menjumpai barangan besi atau tulang di dalam perut pesakit, namun ini pertama kali kami menjumpai wang," kata doktor memetik Emirates 24/7.

Pesakit itu ditahan oleh pihak polis untuk disoal siasat tentang bagaimana wang itu boleh berada di dalam perutnya.

- Sumber: Sinar Harian 

SPM2015: Soalan 'halaju lebah' jadi bahan di laman sosialTahun ini, soalan berkenaan halaju lebah menjadi topik perbualan sesama calon SPM.

KUALA LUMPUR: Bagi pelajar yang menduduki Sijil Pelajaran Malaysia, kertas paling 'ditakuti' tentu sekali subjek Matematik Tambahan.

Matematik Tambahan menuntut calon benar-benar memahami soalan yang dikemukakan, sekaligus memiliki pengetahuan tentang teknik jawapan yang betul.

Tiada bezanya tahun ini, kertas subjek itu membuatkan ramai calon SPM pening kepala dan seperti biasa, mereka menjadikan laman sosial tempat untuk meluah perasaan.

Banyak memes diwujudkan untuk menggambarkan 'kegerunan' dan keresahan pelajar untuk menghadapi kertas itu, pagi tadi.

Tahun ini, soalan berkenaan halaju lebah menjadi topik perbualan sesama mereka.

Ramai juga yang troll 'watak' dua ekor lebah dalam soalan berkenaan; Bee (lebah) Q dan Bee P.

Sijil Pelajaran Malaysia akan berakhir dua minggu lagi. 

- Sumber: Astro Awani