Sunday, 29 June 2014

Pekerja restoran melampau

Gambar dipercayai suspek dengan tangan bergari mula disebarkan di Facebook.
Gambar dipercayai suspek dengan tangan bergari mula disebarkan di Facebook.


SEREMBAN – Seorang wanita terkejut apabila dua pekerja warga asing sebuah restoran, di sini dengan berani memeluk dan mengusap anak perempuannya berusia 10 tahun secara tiba-tiba ketika dia sedang membeli air, Khamis lalu.

Ibu mangsa berusia 30-an yang enggan dikenali berkata, ketika kejadian kira-kira jam 5.30 petang itu anaknya turun membeli air seorang diri di restoran berkenaan.

Menurutnya, dia memberhentikan kenderaannya di hadapan kedai makan terbabit dan hanya menunggu di dalam kereta bersama seorang lagi anak perempuannya berusia enam tahun.

“Saya suruh anak sulung turun seorang diri kerana hanya mahu membeli air. Malah kereta saya diparkir betul-betul berhadapan kedai makan berkenaan.

“Dari dalam kereta saya lihat pergerakan anak. Tapi tiba-tiba saya pelik apabila salah seorang pekerja di situ memeluk anak saya dari belakang,” katanya.

Malah katanya, seorang lagi pekerja turut bertindak di luar batasan apabila dengan sengaja mengusap leher dan pipi anaknya.

Berang dengan keadaan itu, dia membunyikan hon kereta beberapa kali sebagai tanda amaran sebelum pekerja terbabit melarikan diri dan bersembunyi di bahagian belakang kedai.

“Saya turun berjumpa dengan penyelia restoran terbabit kerana tidak berpuas hati dengan tindakan kurang sopan tersebut.

“Tapi dia memujuk saya agar tidak membesarkan hal itu dan meminta maaf mewakili pekerjanya. Saya memang bengang sangat sebab dia berani usik anak perempuan saya macam itu. Memang dia masih kanak-kanak tapi janganlah sesuka hati mahu memeluk dan mengusik anak orang,” katanya.

Sebaik sahaja pulang ke rumah, dia memaklumkan perkara itu kepada suaminya sebelum membuat laporan di Balai Polis Senawang.

Sementara itu, Sinar Harian mendapati, gambar dua lelaki warga asing dengan tangan bergari dipercayai suspek mula disebarkan di laman Facebook, sejak Khamis lalu.

Malah ia turut mendapat pelbagai maklum balas orang ramai yang ternyata sangat terkejut dan tidak berpuas hati dengan kejadian yang berlaku.

- Sinar Harian 

Suarez: Gigi saya juga sakit!


SUAREZ: Saya gagal mengimbangi badan dan terjatuh ke arah pihak lawan

Luis Suarez menafikan bahawa dia menggigit Giorgio Chiellini dalam perlawanan Kumpulan D Piala Dunia di antara Uruguay dan Itali.

Penyerang Uruguay tersebut dikenakan penggantungan serta merta sebanyak sembilan perlawanan dan juga tidak dibenarkan melibatkan diri dalam sebarang aktiviti berkaitan dengan bola sepak selama empat bulan selepas bukti rakaman video menunjukkan bahawa dia telah menggigit bahu Chiellini.

Walau bagaimanapun, pemain berumur 27 tahun itu tetap mendakwa dia tidak melakukan sebarang kesalahan dalam rayuannya kepada FIFA.

"Pada masa itu, saya gagal mengimbangi badan dan terjatuh ke arah pihak lawan (Chiellini)", jelas Suarez.

"Muka saya terkena pemain tersebut dan mengakibatkan luka kecil. Gigi saya juga sakit dan pengadil membuat keputusan untuk memberhentikan perlawanan.

"Ini apa yang berlaku dan saya langsung tidak menggigit atau cuba menggigit pihak lawan." -- Astro Arena