Wednesday, 29 January 2014

Pengakuan Ahmad DhaniSETELAH sekian lama membiarkan media, peminat dan masyarakat berteka-teki, akhirnya komposer dan penyanyi terkenal Indonesia, Ahmad Dhani mengakui dia sudah menikahi Mulan Jameela pada 2005.

Pengakuan tersebut dibuat Dhani dalam program Satu Jam Lebih Dekat yang ditayangkan oleh TV One.

"Pada majlis pernikahan tersebut, kedua-dua keluarga hadir. Ada ibu Mulan, kakaknya. Malah mama saya juga ada, ada wali, ada saksi, semuanya lengkap," ujar Dhani.

Dalam pada itu, Dhani turut mengakui dia pasrah dengan kelahiran Safeea Ahmad, anak hasil perkongsian hidupnya dengan Mulan.

Jelasnya, setelah memiliki tiga anak lelaki, dia lebih suka jika mempunyai lebih anak dan amat berharap kandungan Mulan adalah lelaki hingga saat Mulan mahu bersalin.

"Barangkali ada sesetengah bapa amat mengharapkan anak perempuan selepas mempunyai tiga anak lelaki. Tetapi sejak Mulan beritahu dia hamil, saya sentiasa harap kandungannya adalah anak lelaki.

"Namun akhirnya saya pasrah bila melihat Safeea dilahirkan dan biarpun Safeea sudah berumur tiga tahun, kami tidak merancang lagi untuk menambah anak," katanya.

No comments:

Post a Comment