Thursday, 27 February 2014

'Sharnaaz buanglah perangai Gangster'

Fauzi Narwawi
Fauzi Narwawi


NAMPAKNYA perang dingin antara pasangan suami isteri, Fauzi Nawawi, Lisdawati bersama aktor Sharnaaz Ahmad, masih belum menemui jalan penyelesaian.

Menerusi sebuah akhbar (bukan Sinar Harian), Sharnaaz telah memberi kata dua agar Lisda dan Fauzi memohon maaf dalam tempoh seminggu dan tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang jika pasangan itu gagal berbuat demikian.

Bagaimanapun, Fauzi tetap dengan pendiriannya dan tidak akan akur dengan permintaan pelakon Juvana itu.

“Kenapa saya perlu minta maaf, ada sebab saya keluarkan kata seperti itu, tahap kesabaran saya pun ada batasnya. Tetapi saya tak pernah memaki hamun serta mengaitkan keluarganya,” kata Fauzi.

Tegasnya, Sharnaaz juga sepatutnya berhenti mengugutnya dan membawa kes tersebut ke muka pengadilan. Jelasnya, Sharnaaz yang terlebih dahulu memulakan persengketaan dengan memaki serta memarahi isterinya di lokasi penggambaran drama Bukan Aku Tak Cinta, minggu lalu.

Kata Fauzi, dia tidak menghalang sekiranya Sharnaaz berkeras membawa kes ini ke mahkamah. 

“Jika dia mahu teruskan juga, silakanlah, sebab saya rasa saya tak buat salah, untuk apa dia nak saman? Saman malu atau apa?," soal Fauzi kembali.

Tegas Fauzi, dia juga tidak pernah melibatkan keluarga Sharnaaz dalam perseteruan mereka, apatah lagi untuk memaki hamun mereka yang tidak bersalah.

“Saya cuma cakap, apa perasaan dia jika saya tengking ibu dia seperti mana dia tengking isteri saya. Itu sahaja. SMS (khidmat pesanan ringkas) itu saya boleh ‘print’ sebagai bukti. Saya pun waras juga, takkanlah saya nak maki hamun keluarga dia,” katanya.

Ditanya, tidakkah ada jalan damai antara mereka, Fauzi berkata, dia pernah menghubungi Sharnaaz untuk berbincang dan menyelesaikan perseteruan mereka, namun tidak diendahkan Sharnaaz.

"Saya bagi tempoh sehari untuk dia minta maaf pada 20 Februari lalu, namun dia tak minta maaf. Saya ambil keputusan maafkan sahaja tindakannya, tapi dia macam tak puas hati.

"Saya minta dia jumpa untuk berdamai tapi dia tak mahu dan abaikan panggilan saya. Kalaulah dia nak minta maaf, saya boleh maafkan. Tapi saya minta lepas ni dia tinggalkan sikap gangster dia.

"Saya tak nafikan peminat Sharnaaz ramai, tapi rasa dia tak perlu kekalkan sikap gangster yang ada dalam diri dia kerana ia tiada jalan penyelesaian," kata Fauzi.Lisda jatuh sakit

Fauzi, berkongsi keadaan Lisda yang dipercayai mengalami masalah kesihatan akibat pergaduhan ini.

"Dia mengalami tekanan darah tinggi dan saya sangat risau dengan keadaannya yang hamil. Jika berterusan saya tak teragak-agak ambil tindakan lebih tegas selepas ini," katanya.

Sebelum ini, Fauzi dan Lisdawati membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi selepas mendakwa Sharnaaz menghantar satu SMS berbaur ugutan terhadapnya.

Katanya, kiriman SMS diterima 21 Februari lalu, kira-kira jam 9.42 pagi dan dia percaya ia berkaitan insiden Sharnaaz mengamuk serta cuba menyerang isterinya, Lisdawati Nazaruddin, 35.

Tegas Fauzi, keputusanmembuat laporan polis bukanlah kerana mahu mencari publisiti murahan atau kontroversi. Sebaliknya kerana mahu melindungi Lisda selepas ditengking dan diserang Sharnaaz.

Sementara itu, Ziela Jalil yang merupakan penerbit drama Bukan Kerana Aku Tak Cinta, mengaku akan cuba bertanggungjawab mendamaikan pertelingkahan antara Lisda dan Sharnaaz Ahmad.

Ziela Jalil berkata, dia pasti apa yang berlaku hanya salah faham kecil kerana sebelum ini selama lebih 3 bulan penggambaran, kedua-dua pelakon itu tidak menunjukkan sebarang masalah.

Bukan Kerana Aku Tak Cinta, turut dibintangi Nelydia Senrose dan kini sedang ditayangkan di Astro Mustika HD.

No comments:

Post a comment