Sunday, 7 May 2017

Misteri bau busuk di kedai tom yam terjawab

Siasatan dilakukan pihak polis di lokasi penemuan mayat berbau di kedai makan tom yam Jalan Syawal

PONTIAN - Tanda tanya berhubung bau busuk yang menyelubungi sebuah kedai makan tom yam di Jalan Syawal berdekatan dengan Balai Polis Lama Pontian, di sini terjawab dengan penemuan mayat seorang tukang masak, pagi semalam.

Ketua Polis Daerah Pontian, Suprintendan Zakaria Abdul Rahman berkata, mangsa Mohamad Yunuh, 48 dikenali sebagai ‘ Mad Tomyam’ berasal dari Narathiwat, Thailand.

Menurut beliau, pihak polis menerima panggilan dari pemilik kedai tersebut yang dikenali sebagai Salleh Abdullah pada jam 10.45 pagi memaklumkan mengenai penemuan satu mayat di bahagian atas kedai tersebut.

Katanya, tiada sebarang kesan pecah atau geledah di lokasi penemuan mayat tersebut, di mana barang berharga serta wang tunai milik mangsa masih ada berhampiran dengan tempat mangsa terbaring.

“Keadaan mangsa juga telah berbau dan berulat dipercayai telah mati beberapa hari lalu berdasarkan kepada resit pembelian barangan yang bertarikh 27 April lalu,” katanya dalam satu kenyataan disini.

Tambah Zakaria, temubual dengan beberapa orang awam di situ menyatakan kali terakhir mereka melihat mangsa pada 27 April lalu.

"Mangsa dikatakan sakit kepala dan tidak membuka perniagaan pada hari tersebut.

“Tiada sebarang unsur jenayah dalam kejadian tersebut dan mayat mangsa telah dihantar ke Hospital Pontian untuk bedah siasat," katanya.

- Sumber: SH Online | 7 Mei 2017

No comments:

Post a comment