Thursday, 28 May 2015

Gara-gara penerbangan tertangguh, juruterbang belanja piza

Delta Airlines menerima pujian daripada penumpang yang menyifatkan mereka berada dalam kelas tersendiri dalam menguruskan masalah sedemikian.

Syarikat penerbangan Amerika Syarikat, Delta Airlines nampaknya punya cara yang efektif dalam menangani kemarahan penumpang apabila satu penerbangannya tertangguh.

Seorang juruterbang syarikat tersebut membelikan piza kepada penumpang selepas penerbangan pesawat terpaksa ditangguh, semalam.

Penerbangan Delta DL1346 dari Philadephia sepatutnya tiba di Atlanta namun tersadai di Lapangan Terbang Knoxville akibat keadaan cuaca di Georgia yang tidak mengizinkan sebarang pendaratan dibuat.

Penerbangan tersebut ditangguh selama tiga jam menyebabkan kapten juruterbang memesan piza untuk diberikan kepada penumpang yang resah.

Piza tersebut dihantar ke pesawat berkenaan menggunakan kereta bagasi (baggage cart).

Penerbangan Delta menerima pujian daripada penumpang yang menyifatkan mereka berada dalam kelas tersendiri dalam menguruskan masalah sedemikian.

Difahamkan, beberapa penerbangan Delta yang tertangguh dari Ohio, Illinois dan Mississippi juga diberikan layanan yang sama.

- Sumber: Astro Awani 

No comments:

Post a comment