Monday, 7 January 2013

6 Kes jenayah sejak LegoLand dibuka

Apalah nak jadi dengan Legoland ni. Seolah-olah menjadi stesen memulakan kerja-kerja jenayah pulak! Harap pihak yang berkenaan membuat tindakan pencegahan agar tidak menjejaskan nama baik tempat tersebut.

6 kes kejadian jenayah, dan
2 kes cubaan mencuri kenderaan

SILA AMBIL LANGKAH BERJAGA-JAGA KETIKA MELAWAT.


Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff


JOHOR BAHRU – Polis menerima enam kes jenayah yang dilaporkan berlaku sepanjang pembukaan Taman Tema Legoland di Nusajaya sejak 15 September lalu.

Ketua Polis negeri, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata, enam kes yang direkodkan itu membabitkan kes jenayah harta benda seperti kes pecah cermin kereta.

“Turut dilaporkan dua kes non-indeks iaitu cubaan mencuri kenderaan yang membabitkan empat pengadu tempatan, tiga warganegara Singapura dan satu warga Amerika Syarikat.

“Hasil siasatan polis telah berjaya membuat satu tangkapan terhadap penjenayah yang melakukan kes jenayah cubaan mencuri kenderaan jenis Toyota Alphard yang ditempatkan di Zon 3, taman liburan keluarga itu," katanya.

Sehingga kini katanya, sebanyak 1,037,907 pengunjung ke situ dengan anggaran 10,000 pelawat sehari khususnya ketika musim cuti persekolahan.


Sumber gambar dan berita: Sinar Harian online

No comments:

Post a Comment